Ofman´s kernekvadrant

Styrkebaseret tilgang til lederudvikling med udgangspunkt i lederens kernekvalitet.

TestImg
Kilde: Daniel Ofman, Core Qualities

Hvad er kernekvalitet og kernekvadrant?

Et effektivt værktøj når du vil arbejde styrkebaseret.

Så Hvad er kernekvaliteter og kernekvadranten? Det er udviklet af hollandske Daniel Ofman. Teorierne er ikke skabt af en teoretiker, men derimod en praktisker. Daniel Ofman er aktiv konsulent og værktøjerne i kernekvaliteter er skabt for at skabe praktiske resultater.

Kernekvaliteter er det som både medarbejdere, ledere og virksomheder indeholder. Det er i kernekvaliteterne at energien, innovationen og det stærke samspil findes, og netop derfor er det vigtigt at få dem identificeret.
Når kernekvaliteterne skal identificeres, tages der afsæt i Ofman´s kernekvadrant, som består af 4 områder hvor der identificeres en kvalitet i hvert af dem.

Kernekvaliteten har en modsatrettet positiv modpol, udfordringen, som opstår hvis der kommer for meget af det gode. Kernekvaliteten har også en faldgrube knyttet på, som igen hænger sammen med udfordringen.
Vigtigt er også at en kernekvalitet afføder en allergi, som også er styrende for adfærden. På den måde bliver en kernekvalitet identificeret ud fra de 4 områder – Kernekvalitet, udfordring, faldgrube og allergi. Kernekvadranten er kernen i Ofmans styrkebaserede udvikling.

Kernekvaliteter og kernekvadranten kan bruges individuelt, til udviklingsforløb, som en del af en ledertræning eller til at identificere hvor det ind i mellem går galt for sælgere. Ligeledes kan både kernekvalitet og kernekvadrant bruges i forbindelse med organisationsudvikling, kulturprogrammer eller fx i MUS-samtaler.

Mere nysgerrig?

Vi ved, at det er en vigtig beslutning at vælge en samarbejdspartner. Særligt når det handler om at påvirke dine medarbejderes holdning, kompetencer og adfærd – netop som det sker med kernekvadranten og kernekvaliteter. Derfor er vi klar til at inspirere dig og skabe klarhed.
Ring til Lars med det samme på telefon 23 71 91 97 eller udfyld her, så ringer vi dig op.